Den Säkra Vägen till Perfekt Solbakat Bröd

Blanda, knåda, låt jäsa till dubbel storlek, forma och stoppa in i solköket med en termometer i. Klart när det ringer. Enklare kan det inte bli.

När du bakar bröd, bullar, muffins och kakor i ditt solkök kan du antingen använda en färdig mix eller göra din egen deg/smet. Se bara till att du lämnar utrymme för ditt bakverk att expandera. Bakar du muffins, eller liknande underlättar det att använda små, fyrkantiga formar (gärna i silikon).

Brödet på bilderna bakade jag under en sommardagseftermiddag (kl. 17:30) med växlande molnighet. Det tog 45 minuter från det att jag ställde det kalla solköket i solen. Om man jämför med en ugn blir det ungefär samma tidsåtgång (10 minuter för att värma upp ugnen + 35 minuter för att baka brödet). Den största skillnaden är att man slipper energiförlusten (och ett olidligt varmt kök!).

Så gjorde jag:
  1. Blandade en hemmagjord bröddeg

2. Lät degen jäsa tills den var dubbelt så stor (40 minuter)

3. Formade baguetter som jag la i GoSun plåten

3. Stoppade i sonden på min köttermomenter i den tjockaste delen  av bröddegen

4. Ställde termometern att larma vid 98°C och ställde ut solköket i solen.

5. Satte mig vid datorn och jobbade tills termometern ringde och brödet var färdigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.