Snabblunch i Solkök

Snabblunch för 2-4 pers

På en dag med klar himmel tar det c:a 30 minuter att tillaga rätten. Är det molnigt bör man räkna med c:a 40-45 minuter istället. Under den här tiden kan du fokusera på annat eftersom solköket inte kräver någon tillsyn.

Ingredienser

  • 6-8 st varmkorvar (wienerkorv eller dyl.)
  • 3 tomater
  • 3 nävar skogschampinjoner
  • 10cm Zucchini (squash)

Instruktioner

1. Lägg bakplåtspapper i plåten på din GoSun

2. Hacka alla ingredienser och börja fördela dem längst in i plåten. Börja föra in plåten i solköket (c:a 10-15 cm) och skyffla in maten, så den packas tätare. Fortsätt tills hela utrymmet används. Skjut sedan in plåten och packa in mer mat tills hela plåten är inne och hela utrymmet används.

3. Baka i 30 minuter om det är molnfritt på himlen. Vid moln, baka c:a 40-45 minuter. Denna rätt rekommenderas ej vid mulet/regnigt väder (då tar rätten c:a 3-5 timmar att tillaga). Om du använder termometer kan du servera maten när temperaturen ligger runt 100°C.

4. Servera med rostat bröd och något gott att dricka.


Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.