Vi byter Solsource mot SUNplicity

Det har under December och Januari uppstått en del kommunikationsproblem med One Earth Designs som tillverkar Solsource Classic och Solsource Sport. Vår Nordiska kontaktperson sa upp sig från One Earth Designs i höstas och sedan dess har vi inte kunnat etablera en pålitlig kommunikationskanal med organisationen. Det innebär att vi i dagsläget varken kan garantera leveranstider eller support till köpare av Solsource-solkök.

En värdig ersättare

Därför har vi bestämt oss för att ta in ett lokaltillverkat parabolsolkök istället. Detta blir vårt första solkök som är både utvecklat och tillverkat inom Europa. Vi talar naturligtvis om SUNplicity, ett solkök utvecklat av Franska ingenjören Alain Bivas.

SUNplicity vann det Franska designpriset Médaille d’Or du Concours Lépine år 2011. Alain Bivas fortsatte sedan att vidareutveckla sitt solkök och under åren har det blivit mer effektivt och mer portabelt. Han lägger inte lika mycket krut på marknadsföring som GoSun och One Earth Designs. Istället satsar han på kvalité, transparens och goda kundrelationer.

Det finns 5 stora fördelar med SUNplicity:

  • Säkrare än Solsource Sport (värmen genereras djupare i parabolen, vilket skyddar kokkärlet och eliminerar brandrisken)
  • 100% tillverkat inom Europa (inga långväga transporter = kort leveranstid och lägre utsläpp)
  • Lättare än Solsource Sport (Sunplicity väger bara 2,8KG)
  • Mer hållbar än SolSource Sport (SUNplicity är tillverkad helt i metall medan Solsource består av plast)
  • Mer portabel än Solsource Sport (Sunplicity fälls ihop och förvaras i t.ex. ryggsäcken eller bilen)

Vårt första demoex av SUNplicity anländer under första veckan i Mars. Därefter kommer vi utvärdera solköket och dela med oss av dokumentationen här på bloggen.

Detaljerna kring prissättningen är inte helt klara, men vi räknar med ett pris på 4500 – 5500 kr inklusive moms och frakt.

Vi återkommer med fler uppdateringar allteftersom vi får reda på mer!

Soliga hälsningar från Sara och Solköksbloggen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.