Eldprovet – oxhjärta i kvällssol

Oxhjärta är en råvara som kan vara lite kinkig. Blir köttet genomstekt blir det segt som en skosula. Blir det understekt utvecklas inte smaken ordentligt. En idealisk innertemperatur är 65-68 grader. Kan man uppnå det i ett solkök?

Vi förberedde köttet och ställde ut det i GoSun Grill c:a 18:00. C:a 19:15 hade solen sjunkit bort och köttets innertemperatur låg på 58°C, så vi tog in solköket och ställde det på köksbänken. En halvtimme senare hade innertemperaturen krupit upp till 68°C och det var dags att servera.

Köttet var precis rätt grad av rosa och den milda tillagningsprocessen hade gjort köttet både mört och saftigt! Smaken var perfekt!

Total tillagningstid: c:a 1 timme och 45 minuter
Styrka: 3-3,5

Kan man laga oxhjärta i solkök? Absolut!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.