Hur varmt kan det bli i GoSun Grill?

En fråga som ofta dyker upp på mässor och event är – hur varmt kan det egentligen bli i ett GoSun solkök? Idag delar jag med mig av ett experiment som ger en idé om vad som går att åstadkomma. Genom att värma upp täljsten i solköket kan man sedan använda stenen för att t.ex. steka mat på. Ta det försiktigt om du provar experimentet själv – vi vill inte att du bränner dig själv eller någon annan. Vi vill heller inte att du skadar ditt solkök i onödan. Undvik därför att t.ex. bära runt och flytta solköket mer än absolut nödvändigt, för att minska risken att stenen glider omkring.

Det stora solköket – GoSun Grill – har en inbyggd termometer som visar vilken temperatur det är inne i solköket. Siffrorna kan konverteras till grader Celsius med hjälp av tabellen nedan. Täljstenarna ställdes in i en ouppvärmd ugn och fick stå i solen i flera timmar. Stenarna drar åt sig värme och gör att det tar längre tid än vanligt att värma upp allting. Däremot gör de att värmen hålls kvar betydligt längre än i ett tomt solkök. I dagens experiment lät vi solköket uppnå styrka 7,5 (c:a 240°C).

Med de heta stenarna tillagade vi sedan champinjoner, kött, grönsaker och ägg (i stekpanna.). Det gick fort att laga maten på de heta stenarna och de ägg vi stekte blev alldeles lagom. Nedan finner ni lite bilder på allt vi tillagade. Har ni frågor, funderingar eller tankar kring dagens experiment – lämna en kommentar längst ner på sidan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.