År 2017 kanske inte var det mest inspirerande från ett hållbarhetsperspektiv, men det krävs mer än några krassa politiska beslut för att stoppa den globala miljötekniska revolutionen. Tekniken och nya idéer fortsätter att utvecklas och det innebär många nya möjligheter under 2018. I solköksbutiken utökar vi vårt utbud med nya solkök, thermokök och batterifria lampor. Det kommer även ske en del strukturella förändringar som kommer innebära en smidigare hemsida, bättre kontaktmöjligheter, bättre kundtjänst, snabbare leveranser och ett starkare engagemang.

Besök oss och se hur våra solkök fungerar

Naturligtvis kommer vi fortsätta dema solkök runt om i Sverige under året. Alla bekräftade event publiceras i vår kalender från och med 10:e Februari 2018. Kom förbi, prata solkök och prova mat lagad med 100% solsken!

Visste du detta om våra solköksdemos?

  • Vi tillhandahåller alltid glutenfria och veganska smakprov när vi demar solköken på publika event
  • Vi använder komposterbara material så långt som möjligt – övrigt avfall materialåtervinns
  • Vi införskaffar våra råvaror av lokala producenter och butiker i närheten av demoplatsen

 

Nya produkter i butiken 2018

I år kommer vi utöka vårt sortiment i webbutiken. Under Januari-Februari får vi hem våra första demoex av de nya produkterna. Naturligtvis kommer vi testa dem och lägga upp både recensioner och videoklipp. Priserna är preliminära och kan komma att ändras.

Produkt Info Uppskattat pris
GoSun GO
GoSuns nya mini-solkök är deras mest portabla solkök hittils. Det får plats i ryggsäcken eller handväskan och passar lika bra till picknicken som vandringen. Eftersom den är byggd som en thermos håller GoSun Go värmen i flera timmar.

Vikt 0,9 KG
Kapacitet 420ml (t.ex. 2 muggar kaffe eller en måltid för 1 person)
Lagar mat på 20-60 minuter, beroende på innehåll och årstid
Max temperatur c:a 250C

1400 – 1700 Kr
SUNplicity
SUNplicity, utvecklat av Fransmannen Alain Bivas, fungerar mer som en traditionell spis än GoSuns rörformade solkök. Ställ dit en vanlig kastrull, wokpanna eller perkolatorbryggare och använd SUNplicity som en spisplatta. Ställ dit en ribbad grillpanna eller ett stekbleck och använd den som en grill.

SUNplicity är lätt att transportera och enkel att montera. Den djupa parabolformen ger en jämn värme som skyddar kokkärlet och eliminerar den brandrisk som kan uppstå med andra parabolformade solkök.

Läs mer om SUNplicity och varför vi bytte här.

Vikt 2,8 KG
Max temperatur c:a 200C

från c:a 4500 – 5500 Kr
Million Mile Lights
Dessa små lampor behöver inga batterier. De drivs istället av rörelseenergi. Promenera, spring eller hoppa hopprep så alstrar du nog med ström för att driva dem! Se till att du, barnen och t.o.m. hunden syns ordentligt i vintermörkret. 240-260kr/st
Mr D’s Cookware
Thermoköken från Brittiska företaget Mr D’s Thermal Cookware är möjligen de bästa i Europa. Genom att laga mat på eftervärme kan du minska ditt energibehov med upp till 80% jämfört med att laga samma maträtt på spisen. Eftersom thermoköket sköter sig självt kan du göra annat medan du väntar på att maten ska bli klar.

Kompatibel med SUNplicity och perfekt för båtägare, campare, studenter och upptagna affärsmänniskor.

c:a 1600 – 2300 kr

Kurser och tjänster 2018

Under 2018 kommer vi även vidareutveckla vårt utbud av tjänster och kurser.

Digitala kurser

Våra digitala kurser kommer levereras via e-post. De består av 4 delar (1 per vecka) och kommer ge våra kunder de kunskaper som krävs för att bli sommarens solkökshjälte.

Våra första kurser kommer släppas i samband med årets grillsäsong (början av Maj, 2018):

 • Kom igång med ditt GoSun Solkök
 • Kom igång med ditt Solsource Solkök
 • Kom igång med ditt Thermokök
Kurser och tjänster

Vi erbjuder även kurser och tjänster för företag, föreningar och studieförbund.

Kurs/Tjänst Info Uppskattat pris
Miljövänlig Marknadsföring med Solkök
Interaktivt föredrag
Vi delar med oss av vår och andras erfarenhet av miljövänlig marknadsföring och tipsar om hur man kan lösa vanliga utmaningar. Möjlighet att ställa frågor. Enklare demonstration av solkök ingår. Totalt c:a 1 – 1½ timme.

Småföretagarpaket
Allt du behöver för att komma igång med din egen miljövänliga marknadsföring!
I paketet ingår:

 • 1 konsultationstillfälle (upp till 2 timmar)
 • Grundkurs för upp till 5 deltagare
 • Utrustning (2 valfria solkök med tillbehör, 1 GoSun Go, komposterbara serveringsartiklar)
 • 1 uppföljningstillfälle (upp till 2 timmar)
Endast föredrag (1 timme)
2995kr + moms

Småföretagarpaket
17 900 kr + moms

Bättre Beredskap med hjälp av solkök och värmeretention
Interaktivt föredrag
Det här föredraget riktar sig till föreningar, småföretag och studiecirklar. MSB rekommenderar att vi alla har beredskap för att klara oss i minst 72 timmar. Solkök och värmeretention kan göra vår tillvaro både enklare och trevligare i en krissituation genom att låta oss laga god, näringsrik mat utan el och bränsle. Möjlighet att ställa frågor. Enklare demonstration av solkök ingår. Totalt c:a 1 – 1½ timme.

Bra mat i en kris – Workshop
Denna workshop riktar sig till föreningar, lajvgrupper, småföretag och studiecirklar. Bra mat är viktig både för energi och moral i en krissituation. I denna workshop provar vi på olika sätt att laga bra mat i en krissituation med elavbrott och med begränsad tillgång på bränsle.Totalt c:a 4 timmar.

Endast föredrag (1 timme)
1995kr + moms

Workshop (4 timmar)
750kr + moms per person
(minst 4 deltagare)

Grundkurs i bränslefri matlagning
Imponera på vännerna under campingturen. Slipp stressen kring gastuber på fäboden eller i sommarstugan. Med den här kursen lär du dig laga god mat utan bränsle och el.

Kursen kan anpassas till olika mattraditioner eller kostbehov – vegansk mat, glutenfritt, paleo, klassisk husmanskost, Italienskt, modernistisk matlagning, mm.

Kursen tar c:a 4 timmar.

1495 kr + moms per person

(minst 4 deltagare)

Grundkurs i resurssnål matlagning
Minska din bränsleförbrukning med upp till till 80%. Lär dig använda solkök, thermokök och enkla verktyg de flesta av oss har hemma.

Kursen kan anpassas till olika mattraditioner eller kostbehov – vegansk mat, glutenfritt, paleo, klassisk husmanskost, Italienskt, modernistisk matlagning, mm.

Kursen tar c:a 4 timmar.

1495 kr + moms per person

(minst 4 deltagare)

Konsultation
Marknadsför du livsmedelsprodukter? Skapar du medvetenhet kring viktiga frågor genom att bjuda på fika och snacks? Vill du minska din miljöpåverkan samtidigt som du fångar dina kunders uppmärksamhet?

Vi hjälper dig komma igång med solkök i din verksamhet!

 • Hitta rätt solkök för era behov
 • Ta fram en effektiv strategi
 • Följ upp implementeringen med relevant analys
1295 kr + moms per timme